VIII Curtmetratges de LLIURE i D´ANUNCIS FLASOS

 

Vicmovies 2023

Dissabte 18 de novembre vam celebrar la vuitena edició de Vicmovies . Amb més qualitat artística , més bon ambient i més ganes que mai! Organització excel.lent i sopar de categoria a càrrec dels germans Aligué , de Al Eco! Tanquem una edició amb ganes que sigui el proper Vicmovies, Terror 13 !!!

Una nit per recordar, on els agraïments i mostres de suport institucional animem a continuar amb més força!
 

VII Curtmetratges de NO-FICCIÓ I PLA SEQÜÈNCIA
  Vicmovies 2022

celebrat el dia 14 de gener de 2023,
una nit de cultura de veritat gràcies a la comissió Vicmovies, al jurat constituït per Marta Soroa, Manuel Arizaga i Quim Crusellas.

Gràcies al suport de l'Ajuntament de Vic amb la presència de la senyora Anna Erra, alcaldessa de Vic, el senyor Àlex Garrido alcalde de l'Ajuntament de Manlleu, a la Fundació de l'Atlàntida i el senyor Francesc Xavier Vila, Secretari General de Política Lingüística, i al senyor Xavier Moral, cap d'àrea de llengua de signes de Política Lingüística.

En total va haver 15 curts seleccionats entre les dues categories, No ficció, i únic pla seqüència. amb els curts de No-ficció premiats:

Amb Xirimoia de Sara Triguero amb un premi de 700€.
I el vot del públic premiat amb 400 € va ser per Berta Frigola per Fortuna.

El jurat, a més, va fer dues mencions especials per la seva qualitat:

Buggy de manuel Mayner i per junts fins a la fi del món, de José Antonio.

A la categoria de Pla seqüència es va premiar a la millor actriu Mercè Punyet per la seva interpretació a On ets, de Josep Maria Boronat.

El millor actor va ser Edgar Murillo de A live.
El millor guió va ser per Alexandra Pardo de Recuerda.
El Millor direcció Pla seqüència va ser per Qüestió de temps de Sara Triguero, i el millor curt Pla Seqüència va ser també per Alexandra Pardo de Recuerda.

Una nit per recordar, on els agraïments i mostres de suport institucional animem a continuar amb més força!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 


 

VI Curtmetratges de LLIURE I RAP-PROTESTA 2021

 
Vicmovies ha tornat!

La gala es va celebrar el dissabte 11 de desembre a la Sala Joaquim Maideu de l'Atlàntida de Vic. Els premis per a la categoria de curtmetratge lliure van estar:

• al millor curtmetratge, per a Jaque mate, de Rafa Puig.
• al millor guió, per Para Siempre, d' Edgar Murillo.
• al millor muntatge, per Paco López de Jaque mate.
• al millor actor ha estat per Francesc Xavier Álvarez, en els eu paper a Jaquemate, Zoe Macwhinney, pel seu paper a El novio perfecto.

I per Rap Protesta: Basta!!! de Sara Garcia.

La convocatòria oferia una doble categoria: curtmetratges de gènere lliure i Rap-protesta i en total van resultar 11 finalistes que van veure en directe les seves produccions davant un públic entregat i entusiasta.

El tema proposat per l'edició de l'any vinent serà el Documental. Aneu rumiant!

Va haver un total de 10 curts participants, que es van projectar en aquest ordre: 
I per Rap Protesta: Basta!!! de Sara Garcia. 


V Curtmetratges de ROMÀNTICS 2019

 


V Curtmetratges de TRÀILERS FALSOS 2019

 
 

IV Curtmetratges de TERROR 2018

  El passat dissabte 10 de novembre celebrem el IV Concurs de curtmetratges Vicmovies

Aquest any el gènere era el Terror. El premi a la millor actriu va ser per Delfina Aliaga a "On" dirigida per Berta Frigola, el millor actor Jesús Benabarre per "La casa Alavedra" dirigit per Paco Lopez, el premi al millor guió per "Augur" d'Edgar Murillo, el millor curt va ser per a "La Casa Alavedra" de Paco Lopez i el millor muntatge va ser per a "Pare" de Raúl Ruiz.

Va ser un gran èxit de participació ja que van venir unes 500 persones Catalunya i Espanya assistència, qualitat artística i tècnica.

Per V VicMovies 2019 el tema dels curts serà el romàntic. El Vicmovies 2019 hi haurà Vic-exprés 72 hores II, al novembre del 2019 explicarem les premisses.

GRÀCIES A TOTS PER assistir, US ESPEREM L'ANY QUE VE !!!!!!
Va haver un total de 7 curts participants, que es van projectar en aquest ordre:


Curtmetratges de 72hores-EXPRES 2018

  Aquest any vam fer una innovació amb el Vic-Exprés 72hores-express on els actors, directors tenien 72 h per pensar, escriure o fer el curt en 72 h (un cap de setmana) sota tres premisses.

Els participants van ser:

La Clau
dirigit per Marta Rodriguez
La Desídia dirigit per Edgar Murillo
Rebelión dirigit per maria Alexandra Pardo
La taronja és màgica dirigit per Eduard Aligué
Taronja dirigida per Raúl Ruiz
La revolució taronja dirigit per Susana Pérez

Va haver un total de 6 curts participants, que es van projectar en aquest ordre: 
 

III Curtmetratges de DRAMA 2017

  El 18 de novembre es va celebrar el III concurs de curtmetratges Vicmovies a Vic.

No només va ser un èxit de convocatòria com ens indicava la venta d'entrades anticipades, sinó que tot el muntatge ens va anar com la seda, sense cap falla tècnica, ni omissió.

És el tercer any que l'Agrupació de sords de Vic i comarca organitza una activitat cultural en el sí de la comunitat sorda, però accessible a tot el públic, sord i no sord: per gaudir de la cultura de la comunitat sorda, de la llengua de signes catalana i de les creacions artístiques emergents.


Va haver un total de 9 curts participants, que es van projectar en aquest ordre:


L’esdeveniment clarament és un referent a tot Catalunya per la seva qualitat, originalitat i sobretot per la complicitat de totes les persones, voluntàries , que hi han participat. Inclosa la presència virtual de l’alcaldessa de Vic, l'Anna Erra, que es va guanyar tot el públic sord de Catalunya, adreçant algunes paraules en llengua de signes catalana.

Per al grup de la organització, veure i entendre el què deia l’alcaldessa a través de la interpretació simultània, va tenir un efecte sedant sobre l'estat de nervis natural abans d'iniciar l'acte més multitudinari de persones sordes a tot Catalunya.
Ens sentim compromesos amb uns valors ideals que ens guien per bon camí i ens integren socialment.


 

II Curtmetratges de COMÈDIA 2016

  El II Festival de curtmetratges Vicmovies es va celebrar el 5 de novembre . El gènere era la comèdia. Dels deu seleccionats els premis van ser per al millor curt titulat “La personalitat” dirigit pel jove Raúl Ruiz, i el segon millor va quedar “Petons interromputs” de Berta Frigola. La millor actriu va ser Alicia Sort i el millor actor, el veterà Josep Maria Boronat. I el premi pel millor muntatge va ser atorgat al curt de Bloc de Paca, de Paco López.
Va haver un total de 10 curts participants, que es van projectar en aquest ordre:


Hem d’agrair especialment a la comissió de Vicmovies, tots socis i sòcies de l’Agrupació de sords de Vic i Comarca, per la feina voluntària i el seu entusiasme, i a la comissió de jurat, pel seu compromís i responsabilitat.

I volem reconèixer a l’Ajuntament de Vic, a l’Ajuntament de Manlleu i al Consell Comarcal el seu suport i col·laboració i el fet que ens acompanyessin tota la vetllada representats pel regidor de Món rural, medi ambient, Recursos Humans, ciutadania i igualtat, Sr. Josep-Ramon Soldevila de l’Ajuntament de Vic, l’Alcalde de Manlleu el Sr. Àlex Garrido, i el vicepresident primer del Consell Comarcal d’Osona el Sr. Joan Carles Rodríguez. També va assistir el president de la Federació de Sords de Catalunya, el Sr. Antonio Martínez.

L’èxit de participació i assistència, més de 500 persones sordes, i 15 persones sordcegues, corroboren l’encert del gènere, l’organització i la integració inclusiva. I ens esperonen a seguir amb la convocatòria alguns anys més.
 

Curtmetratges de CIÈNCIA-FICCIÓ 2015

  El passat 14 de novembre de 2015 vam celebrar a la sala del Cinema el Vigatà de Vic la primera edició del Vicmovies, amb un rècord de 550 assistents.

El gènere escollit va ser el de ciència-ficció. Tot i que a l’inici es va publicar només “ficció” i això va portar una mica de confusió. Però es va solucionar aclarint el concepte “ciència-ficció” i afegint exemples.
Va haver un total de 7 curts participants, que es van projectar en aquest ordre:


i dues pel·lícules convidades no participants: "SUPERYO" INDEAF  i "CON TODO MI CORAZÓN" MINICASOR.
I també monòleg " L’altra cara de les pel·lícules" de l’Enric.

Els premis van ser de 1000€ per al millor curt de ciència ficció a “La Huella” dirigit per Sisco.

El segon premi es va declarar desert per incompliment de la condició de curt filmat durant el 2015. Com en el món de l’esport, totes dues parts van entendre’s per superar aquesta crisi.

Vam aprendre una cosa molt important, calia agafar-s’ho tot amb bon humor!!!
I per això aquest any hem proposat el gènere de comèdia.
A qui no li agrada l’humor? Perquè riure és tant necessari com l’aire, és gratuït i molt saludable.

Us hi esperem a tots!